Felnőtt egy napos jegy szabályzat

FELNŐTT EGY NAPOS ÁLTALÁNOS TERÜLETI JEGY

A területi jegy a fent irt állami jeggyel rendelkező horgász részére kizárólag horgászatra jogosít a Leveleki-víztározó területén, a fent irt időpontok között a halgazdálkodásra vonatkozó jogszabályok, valamint a halgazdálkodásra jogosult által meghatározott szabályok maradéktalan betartása mellett.

 

A LEVELEKI-VÍZTÁROZÓ HORGÁSZRENDJE

A Nyírségi Hal-Vad Kft., a Leveleki-tározó halgazdálkodó szervezete üdvözli Önt!

A társaság célja, hogy a Leveleki-víztározó kiemelt jelentőségű, frekventált horgászturisztikai célterületté váljon. Ennek érdekében a kft. a halgazdálkodási tevékenységét az ökológia tudományos alapjain úgy végzi, hogy működése eredményeként magas színvonalú horgász­turisztikai szolgáltatást alakítson ki, miközben messzemenőkig figyelembe veszi mind a víztér környezeti és üzemeltetési adottságai nyújtotta lehetőségeket és kortátokat, mind a társadalmi elvárásokat. Céljaink elérése, a víztér, illetve környékének, valamint a halállomány védelme és gyarapodása ugyanakkor a horgászok részéről is gondoskodást ig_ényel. Kérjük, hogy a sportszerű és környezettudatos horgászkultúra helyi megerősítésében On is legyen partnerünk! Kérje segítségünket, és ha olyasmit tapasztal, ami közös céljainkkal ellentétes, jelezze a halászati őri bejelentő telefonszámon!

A horgászat megkezdése előtt kérjük a horgászrendről tájékozódni szíveskedjen! A horgászatot megkezdeni csak a szabályok ismeretében szabad. A jelen tájékoztatóban rögzített szabályokon túl aktuális kiegészítő szabályok, kortátozások, információk a társaság honlapján (www.levelekito.hu) és Facebook oldalán is kihirdetésre kerülnek. Ezek teljes körü betartása szintén kötelező.A szabályokról kérésre a hal örök is tájékoztatást adnak.

 

  1. Éjszakai nyitva tartás:
  2. április 01-től 2018. április 30., valamint, 2018. június 16. -2018. október 29. között péntek-vasárnap között (péntek és szombat éjszaka) éjszakai horgászatra is van lehetőség.

A Leveleki-tározó területén horgászeszközzel tartózkodni és horgászni csak nyitvatartási időben, érvényes területi jegy birtokában szabad.

Ahorgászatotlegkésőbb a zárás időpontjában be kell fejezni, a területet pedig legkésőbb a zárórát követő félórán belül el kell hagyni.

Éjszakai horgászat során az éjszakai nyitva tartás előtt legfeljebb egy órával lehet a területre horgászeszközzel belépni.

 

TERÜLETI JEGY TÍPUSHOZ KÖTÖTT SZABÁLYOK

  1. Horgászni 2 db bottal, botonként 1-1 db, legfeljebb háromágú horoggal szabad.
  2. Csalihal fogásához az 1 m’-es emelő háló használata megengedett.
  3. A darabszám korlátozással védett halak közül a pontyból naponta összesen 2 db, míg a többi korlátozással védett fajból 1-1 db fogható ki. (pl. egy nap elvihető 2 db ponty, vagy 1 db ponty és 1 db süllő, valamint két különböző fajtához tartozó ragadozó hal, pl.: 1 db süllő és 1 db harcsa.)
  4. A méretkorlátozással védett halak közül a legnagyobb kifogható méret: ponty: 4 kg, amur: 5 kg, harcsa: 15 kg, csuka: 4 kg, süllő: 4 kg.
  5. A napi darabszám-korlátozással nem érintett őshonos halfajok esetében egy fajból maximum 3 kg fogható ki naponta.
  6. A süllőállomány érdeke védelmében, süllőzni kizárólag 1 ágú horoggal szabad.